divendres, 1 de juny del 2012

El més consultat a Onadaedicions.com durant maig

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes de maig.

FICCIÓ

1. Vitis vinifera cataloniae. De nou, els relats eròtics de Vicent Palatsí s'han col·locat al capdavant de les obres de ficció, confirmant un cop més que el llibre de l'escriptor castellonenc ha esdevingut una de les referències literàries valencianes en aquest primer semestre del 2012. A més a més, continua presentant-se en les darreres Fires del Llibre que s'han vingut celebrant aquest mes, com és el cas de la de Castelló.

2. Un pont sobre el meridià. És el llibre de moda a les comarques del nord valencià, com han fet palesa les darreres presentacions a Onda o Vila-real, que se sumen a la llarga llista que vénen acumulant des de la seua publicació al mes de març. No és per a menys, l'obra, sota el paraigua de l'Associació El Pont, ens porta a descobrir la bona literatura que fan els escriptors i escriptores de les nostres comarques, en un seguit de relats curts que disseccionen l'ací i l'ara d'on ens trobem, al voltant del meridià.

3. Després del silenci. Tot i que ja fa temps que va deixar de ser una novetat, el llibre d'Enric Lluch continua sumant lectors i lectores que viuen les experiències de la nissaga familiar de Joan Queralt. A més a més, just aquest mes, l'obra del d'Algemesí va ser triada pel Club Lector del Programa Voluntariat pel Valencià.

4. Diàlegs de Dalt i de Baix. Formar part d'un gènere minoritari no sempre ha de significar, necessàriament, que no tinga ressò. Així ho ha aconseguit Orland Verdú i la seua dramatúrgia, que es pot gaudir (i reflexionar) tant sobre el paper com sobre l'escenari.

5. Apunts d'altres mons. Una altra de les darreres novetats narratives d'Onada, que entra per primer cop en l'escalafó. A poc a poc, el llibre de Berna Blanch, va ocupant el seu espai a les prestatgeries amb un relat de ciència-ficció que sobta pel seu plantejament (i per la seua coberta). Una interessant proposta literària que va convèncer el jurat dels passat Premis Vila de Puçol.


NO FICCIÓ

1. La pastisseria i la cuina de la garrofa. I van cinc mesos en el que el receptari de la Fundació Alícia i altres cuiners, restauradors i pastissers ha estat el més consultat en la vessant de no-ficció. Un llibre de cuina que hi destaca per la seua originalitat i que continua soprenent als lectors i lectores que el descobreixen a les prestatgeries i que ha comptat amb l'interés per part dels mitjans de comunicació, com La Vanguardia, que li ha dedicat un article farà unes setmanes.

2. Ara, Estellés. 12 poemes, 12 cançons a Benicarló. Vicent Andrés Estellés és un dels nostres autors immortals, que sempre interessa. Per aquest motiu, no sorpren que aquest compendi de textos, imatges, poemes i cançons al voltant del fill del forner continue despertant la curiositat, sobretot en els àmbits docents, al qual hi va especialment adreçada l'obra. Gairebé un any després de publicar-se, es manté la vigència del complet treball dut a terme per Francesc Delcastillo, Carme Alonso, Pepa Àlvarez i Òscar Coll, així com de Ximo Caffarena i la resta de músics i cantants que han fet possible el disc.

3. La vida tortosina. Volum I. Junt el seu germà, la primera part de l'obra de Quimo Panisello,va ser un dels llibres més venuts del passat Sant Jordi a Tortosa, la ciutat protagonista d'aquesta impressionant monografia sobre el passat més recent de la capital ebrenca. Precisament, és un dels llibres escollits per a les presentacions de la Fira del Llibre Ebrenc, just demà a la vesprada a Móra d'Ebre.

4. La cuina del Delta de l'Ebre. Les obres gastronòmiques gaudeixen d'un ampli públic obert a descobrir les possibilitats culinàries que ens ofereix el nostre país. Aquest receptari, dut a terme per l'Associació Local de Dones, uneix dues vessants: d'una banda funciona per a que els caveros, i els deltaics en general, redescobrixen la seua riquesa als fogons, i d'altra, és un autèntic ambaixador gastronòmic del Delta de l'Ebre a la resta del món.

5. Del bon humor tortosí. Qui també estarà a la Fira del Llibre Ebrenc aquest cap de setmana (diumenge al matí per ser exactes) serà el darrer treball del folklorista Joan Moreira,  representat pel seu besnét, en Xavier Aixendri, qui farà cinc cèntims d'aquest curiós llibre que ens sumergeix en el temps i ens retrotrau a la Tortosa quotidiana de fa un segle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada