divendres, 8 de juny del 2012

La garrofa: un producte de la terra. Article a La Vanguardia

La garrofa s'està convertint en l'ingredient de moda d'aquesta primavera. Arran de la publicació del receptari "La pastisseria i la cuina de la garrofa", nombrosos mitjans de comunicació s'han girat cap aquest fruit nostrat i estigmatitzat i difonen les seues grans possibilitats culinàries i nutritives com a condiment.

El darrer a sumar-se ha estat La Vanguardia, que va dedicar un reportatge al nou consum de garrofa. L'article, publicat per Sara Sans el passat 30 d'abril, recull els testimonis d'alguns dels participants en el receptari, com és el cas de Jaume Biarnés, de la Fundació Alícia, qui ha proposat un bon grapat de senzilles propostes amb la garrofa, en forma de farina, com punt central. Tant Biarnés com David Brull, coordinador de l'obra, exposen la mala fama d'aquest producte, massa unit a èpoques de fam i carestia.

Com "La pastisseria i la cuina de la garrofa" ha estat possible gràcies a les receptes de nombrosos cuiners, restauradors i pastissers, el reportatge també ens duu a escoltar la seua opinió, en alguns casos, a restaurants que duen anys treballant amb la garrofa, com és el cas de Xavier Ferraté (Bresca de Cambrils) o de Gerson Rival (La Grava d'El Morell).

Per a llegir l'article sencer i descobrir alguns dels secrets que hi amaga la garrofa, el podeu trobar tot seguit:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada