dilluns, 11 de juny del 2012

Un espai humà que marca un lloc en el món. Josep Manuel San Abdón ressenya "Un pont sobre el meridià"

Josep Manuel San Abdón és un dels integrants d'El Pont, l'associació que ha reunit els escriptors i escriptores de les comarques del nord valencianes. A les pàgines de Saó, ha fet cinc cèntims d'una de les darreres iniciatives de l'entitat, el llibre conjunt "Un pont sobre el meridià", en el qual hi han pres part tretze autors i autores, els quals, tot seguint l'objectiu de l'obra s'han centrat "en retratar la societat actual de les seues comarques a la llum de les transformacions dels darrers temps".

El nou volum hi destaca per la diversitat de plomes incorporades. Com apunta a l'article, es donen la mà un parell de generacions, escriptors consagrats i guardonats amb nous noms que s'obrin camí. "Però, sobretot, crec que és interessant destacar el moment esplèndid que viu la narrativa a les comarques de Castelló, malgrat els entrebancs que es posen cada dia a la llengua i a la cultura, malgrat la manca de plataformes públiques per a donar difusió a les obres dels seus autors, malgrat que la societat a la qual va dirigida la seua obra majoritàriament els ignora." Amb "Un pont sobre el meridià" s'intenta, precisament, trencar eixe mur d'invisibilitat que separa autors i lectors nostrats.

L'article sencer de Josep Manuel San Abdón a Saó el podeu llegir tot clicant ací.

Trobada a Vila-real

D'altra banda, El Pont Cooperativa d'Escriptors també està d'actualitat per la seua II Trobada Literària, celebrada a Vila-real. Entre els diversos actes que es van dur a terme (i que es poden conèixer clicant ací), l'assemblea de l'asssociació va decidir nomenar com a socis d'honor a Vicent Marzà i a Manel Garcia Grau, dos autors que van deixar la seua petjada en la cultura i la literatura des de les nostres comarques a tot el domini lingüístic.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada