dilluns, 18 de juny del 2012

"Un aparador que visualitzara la insòlita vitalitat de la literatura escrita en català a les comarques de Castelló". Carles Lluch ressenya Un pont sobre el meridià

En tretze relats, els autors i autores d'El Pont, la cooperativa d'escriptors de les comarques castellonenques, han pres el pols al seu territori, i han reflectit la seua situació actual des dels particulars punts de vista i d'estil literari de cadascun dels participants en aquest llibre col·lectiu; com assenyala el crític Carles Lluch en el seu text, "malgrat la consigna comuna que els tretze autors que han participar en l'aventura s'han autoimposat: centrar-se en les comarques castellonenques i abordar problemàtiques de tipus social i territorial".

Membre d'El Pont, Lluch ha ressenyat "Un pont sobre el meridià" a les pàgines del setmanari La Veu de Benicarló i al seu bloc Els exilis. En l'article, fa palesa de la diversitat de les narracions que han propostat autors i autores com ara Vicent Sanz, Rosabel Gumbau, Jordi Colonques, Vicent Pallarés, etc. Fins a tretze noms que s'han decantat per la crítica social més incisiva, per l'humor i la ironia, per l'intimisme... "Hi ha una certa coindidència en un bon grup de narracions a considerar que la realitat social del territori dóna per a un riure amarg. Un riure per no plorar."

Amb tot, el llibre conjunt també té per objectiu fer d'altaveu del bon moment de la producció literària al nord valencià, necessitada d'una presència pública. "La realitat literària que treu el cap en aquest recull és realment encoratjadora, i posa de manifest l'existència i la consistència d'un nodrit grup d'escriptors al territori que mostren una més que contrastada solvència", apunta Carles Lluch al seu article.

Podeu llegir la ressenya sencera de Carles Lluch, "Un pont de narracions", tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada