dimecres, 11 de febrer del 2015

Enric Anyó: "Potser, a la fi, la història de "Dimonis de la riera encesa" farà que cadascú (inclós el lector) s’haja enfrontar als seus propis dimonis personals"

Enric Anyó: “’Dimonis de la riera encesa’ farà que cadascú, inclòs el lector,  s’haja d'enfrontar als seus propis dimonis personals”El mitjà digital La Calamanda ha entrevistat Enric Anyó, autor benicarlando i traiguerí, qui va estrenar el mes passat la novel·la "Dimonis de la riera encesa", una història d'interessos i lluites entre dues famílies del Maestrat dels segles XVI i XVII: els Montserrat de Canet lo Roig i els Caperó de Traiguera.

"Em vaig topar amb una història que volia contar". Així comenta Anyó la seua segona incursió literària, un viatge que al llarg de tres anys ha conduit a aquest historiador i dissenyador a aprofundir en la vida quotidiana del territori segles enrere. "Resultava de la màxima importància descriure correctament el temps i els personatges que hi vivien, des de la forma de vestir i els costums quotidians, passant pel treball al camp, la pràctica política, el coneixement mèdic o el dret civil", explica, el que l'ha dut a recrear el més fidelment possible l'atmosfera d'aquells durs temps.

Tot i això, l'autor defensa que no "Dimonis de la riera encesa" no és una novel·la històrica, sinó de relacions entre els homes. Tal com afirma, "la Història, amb majúscules, és simplement el decorat. La meua preocupació ha sigut la de caracteritzar correctament els personatges, fer-los humans, amb vicis i virtuts, veure’ls evolucionar al llarg dels gairebé seixanta anys durant els quals es desenvolupa la història de la novel·la."

El Maestrat com a escenari literari o el paper de la dona han estat altres temes sobre els quals ha versat la conversa que es pot llegir sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada