Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres
més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el
passat mes d'abril.
FICCIÓ
1. La Germandat. Complot contra les dones. El debut literari de David Miró ha estat una de les novel·les de Sant Jordi. El periodista de Borriana, subdirector del diari Ara, ha confeccionat un apassionant thriller amb el qual posa sobra la taula la qüestió feminista des d'un novedós enfocament: I si hi hagués una històrica lluita entre gèneres, una conxorxa mundial per mantidre les dones en un segon pla de la societat?
2. Quimera. Amb el seu anterior llibre a la col·lecció Maremàgnum, "Cita a la Paret de Gel", Margarida Aritzeta va aconseguir un notable èxit, fins el punt de ser un nou clàssic de les aules, atès el seu caràcter de lectura juvenil. Aquest Sant Jordi hi torna amb una nova novel·la juvenil d'aventures, pròxima a la ciència-ficció, en la que el protagonista, Yubley, es veurà immers en una lluita entre bandes juvenils, en un món que li és ben estrany.
3. La casa de Rose Warren. Ja s'havia presentat en març, però ha estat en abril, amb Sant Jordi, quan la nova novel·la de Maria Lluïsa Amorós ha saltat a la llista dels més venuts, en la línia de les seues obres anteriors. En aquesta ocasió, l'escriptora de Reus ambienta els seus personatges en la Guerra del 36 i la Segona Guerra Mundial. Una emotiva narració amb un rigorós i documentat fons històric, que enganxa el públic des del començament.
4. La lluna de Praga. Quan ja enfilem el camí del cinquè aniversari de la seua publicació, la novel·la de Jordi Santasusagna manté l'esperit i l'atractiu del primer dia. La clau ha estat en una narració potent, carregada de misteris i intrigues, que han captivat tant el públic adult com el juvenil que l'ha gaudit a les aules. Amb un parell d'edicions a l'esquena, ha esdevingut un llibre de referència de la literatura juvenil catalana actual.
5. Versos contra la violència. Com diuen els impulsors d'aquesta iniciativa, el paper sempre guanya la pedra. Aran de la violència de l'1 d'Octubre, un grup de lletraferits ebrencs van tindre la necessitat de donar veu a allò que sentien en aquells moments convulsos, i a la crida van acudir desenes de poetes i poetesses, en dos recitals que van tindre lloc a Roquetes i la Ràpita. Al desembre es va estrenar l'edició en poemari d'aquests recitals, que fins avui s'han continuat representant per nombrosos escenaris de la nostra geografia més pròxima.





NO FICCIÓ





Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada