dijous, 30 de novembre del 2017

Qui són Antonis Papatheodoulou i Iris Samartzi, els autors de Viatjant amb la imaginació de Jules Verne?

A partir d'aquest mes de desembre, la col·lecció Imagina d'Onada comptarà amb tres noms propis de talla internacional: Jules Verne, Antonis Papatheodoulou i Iris Samartzi. I és que aquesta parella d'autors grecs ha creat una sèrie de contes il·lustrats en els que recuperen els grans clàssics de l'escriptor francès. Amb els volums corresponents a "20.000 llegües de viatge submarí" i "La volta al món en 80 dies" s'enceta el projecte Viatjant amb la imaginació de Jules Verne, el qual continuarà amb "Viatge al centre de la Terra". Els contes estaran disponibles en català i en castellà.


Els impulsors d'aquesta iniciativa per aproximar els joves lectors i lectores a les obres universals de la ciència-ficció i les aventures, i a personatges que formen part de la cultura popular com Phileas Fogg o el Capità Nemo són dos autors que ja compten amb una carrera reconeguda en el camp de la literatura infantil.

Les il·lustracions són obra d'Iris Samartzi (Atenes, 1979), formada en el camp del disseny gràfic i l'interiorisme. Des de l'any 2004 treballa com a il·lustradora de llibres infantils i ha rebut diversos premis per les seves il·lustracions, com ara el Premi de Llibre Il·lustrat de la secció grega de l’IBBY, l’Organització Internacional per al Llibre Infantil i Juvenil, de l'any 2016 per "The magic world of Federico" i el del 2017 per "Summer, autumn, winter, spring…summer".  La seua pàgina web és www.irissamartzi.gr, i també podeu trobar-la a la seua pàgina de Facebook.

L'adaptació textual, per la seua banda, és obra de l'escriptor Antonis Papatheodoulou (El Pireu, Grècia, 1977), autor especialitzat en llibres infantils. Ha publicat més de 40 obres per a nens i nenes, que s’han traduït al francès, portuguès, espanyol, gallec, català, basc, japonès, xinès i coreà. D’altres s’han transformat en obres teatrals de teatre i titelles. Ha guanyat el Greek Book Picturebook del 2011 amb "The city that drove out war", i amb "Boats that sailed Imagination", escrit amb M. Angelidou, va guanyar el Premi de No Ficció de la secció grega de l’IBBY. Cinc dels seus llibres han estat inclosos en la llista de White Ravens de la Biblioteca Internacional de la Infància de Munic. Podeu trobar més informació sobre els seus llibres visitant www.antonispapatheodoulou.com, així com a la seua pàgina de Facebook.

A tot això cal sumar la seua carrera conjunta, on cal destacar "The good and the bad Pirates", amb el qual també van ser escollits Premi de Llibre Il·lustrat de la secció grega de l’IBBY al 2012, i  "One last letter", van guanyar el Premi Internacional Compostel·la de Llibres Il·lustrats del 2016. Ara, amb la col·lecció Viatjant amb la imaginació de Jules Verne es consoliden com una de les grans parelles artístiques de la literatura infantil il·lustrada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada