dimarts, 5 de juny del 2018

"El vent el fa més reusenc". El recull poètic "Entre marges" vist per Joaquim Mallafrè

El filòleg Joaquim Mallafrè ha publicat una ressenya del nou llibre d'Aureli Trujillo, "Entre marges", a la Revista del Centre de Lectura de Reus, l'emblemàtic espai on es va presentar aquest recull poètic el passat 19 d'abril. Mallafrè, qui destaca la gran acollida d'aquell acte literari, hi destaca d'inici que "admira la dedicació poètica de molts autors" com Trujillo, que tot i "que no figuren, almenys de moment, entre els grans noms de la poesia, (...) tenen una qualitat i una formació, un coneixement de la nostra tradició poètica lluny de la presumpció de qui ho fia tot a la inspiració sense encomanar-se als que l’han precedit". Així, apunta que a l'autor nascut a Còrdova no li cal la rima "per a aconseguir un llenguatge poètic".

Com indica el subtítol, "Entre marges" és un recull de vuit composicions amb les quals l'autor ha estat guardonat en vuit certàmens, la meitat en qualitat individual i l'altra com a col·lectiu, entre mitjans de l'any 2016 i les acaballes del següent. "No és un llibre concebut com un tot (...) Aureli Trujillo els unifica en una continuïtat bàsica d’estil". Entre les marques poètiques dels versos de l'autor, Mallafrè s'hi fixa en la presència de figures marineres i del vent.

El recull transcorre plàcidament, com en el silenci dels darrers fragments, amb aquest espurneig de les cabretes d’escuma al mar, i de tant en tant, un floc més ampli ens fa aturar en el contingut, més enllà de la forma.

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada