dimarts, 21 de maig del 2013

El risc de les promeses és que obliguen a complir-les: "La promesa del gal·lés"

El País de Gal·les és un d’aquells indrets magnètics per la màgia que recorre els paisatges verds i els pobles mil·lenaris. Els gal·lesos són posseïdors d’una història fascinant, plena de llegendes i d’herois celtes, així com d’una llengua que tot i la minorització, es resisteix al poderós veí. Aquest meravellós espai atrau l’Evian i el Raimon, dos joves valencians que marxen un estiu per treballar al pintoresc hotelet de Welshpool on trobaran un seguit d’enigmàtics personatges i d’aventures inesperades. I per si no fóra suficient, Evian ha eixit de València amb una missió: trobar un misteriós gal·lés per a lliurar-li un llibre signat per Enric Valor en agraïment per algun episodi desconegut dels darrers moments de la Guerra Civil. Però com trobar algú de qui ni tan sols se sap amb certesa el seu nom?

La promesa del gal·lés, la nova novel·la d’Ivan Carbonell Iglesias, és una història trepidant, carregada d’intrigues i de pistes en la recerca que els protagonistes duen a terme per un entorn, Gal·les, que esdevé un personatge més de la trama. Pel mig, a més a més, apareixeran els amors secrets, el fantasma de la Guerra Civil, els castells enrunats de les rondalles gal·leses i els secrets que, com morts mai no esclarides, es colguen al cor dels personatges més insospitats.

Les aventures d’Evian i de Raimon van donar-li a Ivan Carbonell el Premi de Narrativa Ciutat de Sagunt, i ara a la primavera arriba a les prestatgeries, de la mà de l’editorial Onada. La promesa del gal·lés és la quarta novel·la de l’autor valencià després d’obtindre el Ciutat de Torrent amb El secret del Mas de Pedra, i l’Enric Valor de narrativa juvenil amb Els papers àrabs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada