dilluns, 15 de juliol del 2019

"'El riu' parla del trànsit de la vida, del pas del temps i de la importància de la mort". Entrevista a Ignasi Blanch a 3x4.info

El crític literari Josep San Abdón ha entrevistat l'il·lustrador Ignasi Blanch per al digital 3x4.info arran de la publicació de l'àlbum il·lustrat "El riu", el qual recull un clàssic poema del tortosí Gerard Vergés en un volum de gran format ple d'emocions. "Està pensat per a un públic molt ampli", apunta Blanch, "Per a nens que el vulguin tenir sempre a la capçalera, perquè és molt gran, molt bonic, i té molts colors. Però també per a gent gran que vulgui estar a la vora del sud de Catalunya, del Delta de l’Ebre i sobretot de les paraules de Gerard Vergés, que és un gran poeta".

L'artista de Roquetes comenta que per dur a terme aquest projecte va realitzar algunes incursions en l'entorn del Delta i allà va copsar els continus canvis de colors del paisatge, un fet que trasllada a les il·lustracions amb un ample ventall cromàtic que s'allunya del realisme, sempre amb l'inconfusible estil reconegut de Blanch.  

"El poema de Gerard Vergés parla del trànsit de la vida, del pas del temps i de la importància de la mort, i eixa xiqueta amb una trena llarga amb el xiquet protagonista, són un símbol d’aquesta pluralitat. Xiquets i xiquetes d’arreu immersos en aquest delta, amb una barca, en un moment que s’amaga el sol. La idea era aquesta, fer que tots, xiquets i xiquetes, se sentissin identificats amb els personatges, i per això hi ha aquests dos protagonistes", hi exposa referint-se als dos personatges que figuren en la coberta i que són el fil conductor d'aquesta història poètica i il·lustrada.

Podeu llegir l'entrevista sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada