dijous, 14 d’abril del 2011

Aquest vespre es presenta El magma silenciós a Castelló

La Llibreria Babel, ubicada al carrer del Guitarrista Tàrrega, 20 de la ciutat de Castelló de la Plana, acull la presentació aquesta vesprada de la novel·la juvenil "El magma silenciós", escrita per Vicent Pallarés i Manel Garcia Grau. L'acte serà a les 19 hores.

"El magma silenciós" és un llibre orientat al públic juvenil. Ens conta la història de dos joves, en Marcel i en Víctor, els quals hi descobreixen restes humanes mentre protesten contra la construcció d'una autovia que fa perillar una zona de valor ecològic. Encuriosits per la troballa, comencen a esbrinar al voltant de la repressió durant la Guerra Civil i la posguerra.

La recerca de la memòria històrica i les agressions urbanístiques al territori van ser dos temes que hi van interessar al guardonat escriptor Manel Garcia Grau. Afectat per una greu malaltia, l'autor de Benicarló va voler compartir el seu projecte amb Vicent Pallarés. Garcia Grau va desaparèixer al 2006, però el compromís amb el seu amic va possibilitar que l'escriptor de Suera seguira treballant en l'obra, la qual va veure la llum el passat mes de març, tot presentant-se en les Jornades d'Homenatge al poeta que van tindre lloc a la seua ciutat natal.

Ara, "El magma silenciós" arriba a Castelló, una ciutat estretament lligada als autors. De fet, Garcia Grau va estudiar i va impartir docència a la Universitat Jaume I. En el mateix Raval Universitari, el poeta i novel·lista, un dels més prometedors de la seua generació, dóna nom al Col·legi de Primària del barri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada