dijous, 14 d’abril del 2011

Es presenta "De política i planificació lingüística" a Tarragona

Aquesta vesprada, a les 20 hores, la Llibreria La Rambla de Tarragona (Rambla Nova, 99) acull la presentació "De política i planificació lingüística. Mirades contemporànies a l'ecosistema comunicatiu català", de Miquel Àngel Pradilla. Està editat per Onada, dins de la col·lecció La Nau.

A l'acte intervindran Jordi Ginebra, director del Departament de Filologia Catalana, Marina Massaguer, responsable del servei de Política Lingüística de l'Ajuntament de Tarragona, així com el mateix autor.

"De política i planificació lingüística" s'interna en el camp de la sociolingüística, una disciplina que va fer les primeres formulacions epistemològiques ja fa mig segle. I a casa nostra, amb un retard aproximat d’una dècada, ens ha acompanyat en uns moments especialment importants de la història social de la llengua catalana. Una època en què, si més no en una bona part del domini lingüís­tic, hi ha hagut la possibilitat de renegociar la funcionalitat comunicativa a què tot un seguit de circumstàncies politicosocials adverses l’havien abocat. En aquesta nova etapa la planificació lingüística ha ocupat un lloc rellevant. Tal com assenyala el títol, el llibre que el lector té a les mans constitueix una replega d’aportacions al voltant d’aspectes diferents de la política i la planificació lingüística de la llengua catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada