dilluns, 2 de setembre del 2013

Es convoca el IX Premi Internacional de Literatura de Viatges "Ciutat de Benicàssim" 2013


L'Ajuntament de Benicàssim, amb la col·laboració d'Onada Edicions i la Universitat Jaume I convoca la IX Edició del Premi Internacional de Literatura de Viatges "Ciutat de Benicàssim 2013". Fins el proper 31 d'octubre de 2013 està obert el termini per fer arribar els originals, obres d'aquest gènere entés com a "no només els relats de caràcter geogràfic situats en un temps i un espai concrets, sinó també les experiències de tota mena —­els viatges interiors— que un escriptor o una escriptora pot aportar relacionades amb les seues vicissituds emocionals, anímiques o intel·lectuals", segons les bases, les quals aclareixen que no es permeten "escrits de caràcter no literari". El tema, per la seua banda, és de caràcter lliure.

Les obres es poden presentar en valencià i en castellà, amb un únic premi de 6.000 euros i la publicació a càrrec d'Onada Edicions. Les bases marquen que els originals han de ser inèdits, el seu contingut ha de tindre unitat i entitat suficient per ser considerat una obra literària nova, i no poden ser traduccions ni adaptacions d'altres obres.

 Les propostes presentades al Premi Internacional de Literatura de Viatges "Ciutat de Benicàssim" 2013 han de tindre una extensió d'entre 130 i 180 pàgines, en format A-4, 2.100 caràcters per full (amb espais en blanc), a una sola cara a doble espai amb un cos de lletra 12. S'ha d'enviar per triplicat i enquadernats, per sistema de plica, a: Ajuntament de Benicàssim, Casa de Cultura, c/ Metge Segarra, 4, 12560 Benicàssim (Castelló), fent-hi constar el nom del premi (IX Premi Internacional de Literatura de Viatges, Ciutat de Benicàssim, 2013).

La resolució del Premi serà al mes de novembre. El Premi Ciutat de Benicàssim ha esdevingut una referència internacional en el gènere de la literatura de viatges. En les vuit edicions convocades, s'ha guardonat a autors i autores com Daniel Arenas o Guillem Rosselló. L'última guanyadora ha estat la costa-riquenya Andrea Aguilar-Calderón amb "Sobre el caballito de madera", que publicarà Onada Edicions aquesta tardor.

Podeu trobar el tríptic amb les bases íntegres del Premi Internacional de Literatura de Viatges "Ciutat de Benicàssim" 2013 a continuació (feu clic sobre la imatge per a ampliar):


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada