Apunta't al Club Lector

dimarts, 15 de març de 2016

Preparant novetats: "La força d'Aglaia" de Maria Lluïsa Amorós


L'escriptora reusenca Maria Lluïsa Amorós retorna a la novel·la adulta amb "La força d'Aglaia", la història de superació i de la recerca de la felicitat d'una dona, l'Ondina, qui viu amb els seus fills adolescents i intenta tirar endavant amb una feina que va haver de buscar en quedar-se sola. Els dies s’escolen de forma monòtona; encara és relativament jove i no veu més enllà del dia a dia. Un migdia, quan està a punt de tancar l’ordinador per anar a dinar, rep un correu sorprenent, d’un company de l’últim curs de l’institut que fa vint anys que no ha vist.

L’intercanvi d’e-mails amb aquest desconegut que viu a l’estranger, farà que l’Ondina es replantegi moltes coses, que reaccioni davant de la desaparició del seu marit, del menyspreu dels seus fills cap a ella i que pugui oblidar l’ombra de la seva germana Neus, una figura inexistent que l’ha condicionat en els moments en què ella s’ha sentit més feble i insegura. L’Ondina brillant que havia estat en conèixer el seu home torna a sorgir malgrat les noves dificultats. La seva amiga de joventut, l’Emi, i una nova amistat, en Rémi, li donaran seguretat per tirar endavant i lluitar contra els obstacles i les contrarietats que aniran sorgint. Però serà ella mateixa qui, com l’Aglaia de "Les prunes d’or", sabrà aconseguir la força per continuar.

Maria Luïsa Amorós (Reus, 1954). Llicenciada en Filosofia i Lletres i en Filologia Catalana, és catedràtica de Llengua Catalana i Literatura. A finals dels anys setanta i principis dels anys vuitanta va estar vinculada a grups de teatre de Reus. Des del curs 1978-1979 fa classes de llengua i literatura a l’Institut Gaudí de Reus.
L’any 1986, amb "Poppis i Isolda", es va iniciar com a autora de narrativa infantil i juvenil. Ha estat guardonada amb un premi Vaixell de Vapor i traduïda al castellà. Ha publicat, entre altres, "El misteri dels Farrioles", "Dietari secret", "Aquella tardor amb Leprechaun", "Jardí abandonat", "D’on véns, Jan?", "Me’n torno al carrer Kieran" i "El misteri de la capsa magnètica". Ha fet diverses col·laboracions amb contes i narracions. També s’ha dedicat a la novel·la per a adults: "Els til·lers de Mostar" (1996), "Vora el llac" (1999), "Un glop de calvados" (2003) i "La força d’Aglaia "(2016).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada