dissabte, 12 de març del 2016

Visitem el Canal Terres de l’Ebre amb ‘La cuina dels arrossos del delta de l’Ebre’

Ahir divendres a migdia, dos dels artífex del volum gastronòmic "La cuina dels arrossos del delta de l’Ebre", Maximina Saborido, presidenta de l’Associació de la Dona de la Cava i Gustavo Turón, coordinador del llibre, van visitar el Canal de les Terres de l’Ebre acompanyats per Alícia Coscollano, responsable de comunicació de l’editorial.

La càlida benvinguda dedicada per Oriol Gracià i l’equip del mitja de comunicació va aconseguir que es parlés de tot el que ha suposat el procés de creació i realització del volum, que ha estat un projecte coral en el qual han participat harmònicament moltes voluntats i savieses culinàries fins materialitzar-se en el millor volum gastronòmic d’arrossos que s’ha editat en les nostres comarques.

Turón i Saborido van traslladar com va sorgir la idea, i com es va anar gestant a partir de receptes que s’han transmès de generació en generació en l’imperi de les cuines de les llars de les nostres comarques, veritable espai de reunió.

El producte de qualitat de l’arròs del Delta mereixia un tractament com cal, i amb aquest volum les receptes ens parlen també de cultura i costums, de història, ja que al voltant de l’arròs es cus tot un seguit de tradicions, maneres de treballar i fets simbòlics en els quals ens reconeixem com a poble. Un patrimoni que ara queda preservat, i que també atén a les diferents maneres de cuinar i preparar-lo. Un ingredient que marida molt bé tant en productes de mar com de terra, i que es cuina de manera fàcil i generosa. Com apuntava Saborido, es tracta de receptes que es poden elaborar a la cuina sense dificultat, i que no precisen d’aparells dels quals no disposem habitualment a les nostres llars.

Receptes realitzades amb naturalitat que capturen tot l’encant d’una terra.
Per la seua part, Coscollano ha remarcat el criteri de qualitat que s’han convertit en segell indiscutible d’Onada edicions, un segell que marca la diferència i que impregna tot el contingut de les diferents obres que edita, tant en l’aspecte d’edició i impressió, com en l’elecció de cada una de les seues apostes. Així, tots tres han parlat de la seua implicació en l’obra gastronòmica, que ja s’ha presentat a Deltebre, amb un gran èxit de convocatòria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada