diumenge, 3 de novembre del 2019

"Claror dels marges", un poemari "que ens invita al joc i a la reflexió crítica" segons Manel Alonso

El crític i escriptor Manel Alonso ha dedicat una ressenya, publicada al seu blog, al llibre "Claror dels marges", el nou poemari de Manuel Bellver guanyador del Premi Josep Maria Ribelles Vila de Puçol, tot definint-lo com "un llibre que ens invita al joc i a la reflexió crítica, lluny del banal soroll de fons que ens imposa un món que pretén idiotitzar-nos."

Alonso enceta l'article amb la curiosa anècdota de la primera trobada entre un jove Bellver, estudiants de Belles Arts, i Ribelles, el poeta al qual homenatja el certamen puçolenc, a finals dels setanta, i serveix per posar en comú l'obra poètica i pictòrica d'aquests dos autors. El conreu de les avantguardes serà palès en la bibliografia de Bellver, "per acabar conformant amb el pas del temps una de les veus poètiques més arriscades i originals del panorama literari valencià", i que respecte a "Claror dels marges", estem davant d'una "col·lecció de poemes compacta i sense concessions al realisme intimista tan abundant en terres valencianes, que compta amb un magnífic pròleg de Manel Rodríguez-Castelló".

El marge, segons el poeta de Sagunt, és l’espai que delimita camins, camps, polígons, ciutats, fins i tot la pàgina d’un llibre. Un lloc també per a saltar-se, per a transgredir. La claror aporta llum i fa que la visió sobre el marge i l’espai que delimita siga més nítida i desemmascare allò que s’oculta en la penombra.

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada