divendres, 14 de maig del 2021

"Quim Giró documenta el dia a dia a les Terres de l'Ebre". Emporda.info parla del nou llibre de la col·lecció Mirades

La periodista Sònia Fuentes escriu a Emporda.info un article al voltant del llançament del nou llibre del fotògraf Quim Giró, "Terres de l'Ebre. El paisatge humà".

El riu vertebra el paisatge, el paisatge vertebra la seva gent i el seu reflex somriu. Amb aquestes paraules resumeix el fotògraf Quim Giró Fàbrega (Borrassà, 1968) l'essència del seu darrer llibre Terres de l'Ebre. El paisatge humà, publicat per Onada Edicions. «Vaig descobrir el territori, a través de la visió verge de qui arriba per primer cop i no coneix res i el llibre n'és el resultat». 

 Primer va recórrer les comarques de les terres de l'Ebre a la recerca dels llocs més tòpics i més destacats, però no va ingressar en el paradís natural d'arrossos exquisits que ens expliquen els pamflets turístics, sinó que va endinsar-se en el seu paisatge humà, mostrant el dia a dia de les persones, de la gent treballant, de les tradicions, de les festes al carrer i sempre oferint una cara amable i alegre, «una altra manera de veure el món, una manera de viure des de la senzillesa». 

«Si veiem aquesta alegria, és perquè hi ha hagut uns ulls juganers, prou propers o prou allunyats, que han volgut retrobar-se amb el goig de la infantesa i amb el caliu de la vida de poble. Giró també va fer el mateix, ara farà més de deu anys, a l'Empordà, el lloc on va néixer» descriu la periodista Anna Zaera al pròleg. 

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada