divendres, 26 d’agost del 2011

"Els combats de la vida diària" Els somriures de la pena per Albert Calls

Si a principis d'aquesta setmana ens fèiem ressó de la ressenya que l'escriptor i periodista Albert Calls confeccionava al voltant d"Històries espectrals", de Rafael Escobar, ara ens fixem en una altra crítica del de Cabrera de Mar a una obra de la col·lecció Narratives.

"Manel Alonso en estat pur, però amb la depuració dels anys i la saviesa del camí recorregut". Calls aborda la reeixida novel·la "Els somriures de la pena", el recull de contes que l'autor puçolenc situa de nou a Pouet, un espai imaginari, representatiu de qualsevol poble de la costa mediterrània ibèrica, amb uns personatges lluitadors però abocats a la derrota. Humanitat i la memòria personal de l'autor són dos dels ingredients que hi destaca l'Albert Calls.

"En aquestes històries tendres, compactes, ben caixades sobretot, es parteix de l’univers més immediat i local per afrontar grans veritats universals. En el fons, l’home és un lluitador que s’aixeca cada matí per enfrontar-se a tots els combats, sabedor de la derrota final que arriba sempre, inevitablement".

Es pot llegir la crítica sencera d'Albert Calls tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada