dimarts, 2 d’agost del 2011

"L'striptease de l'escriptor". Ressenya de L'atzucac del perdedor a Lletres Valencianes

La revista literària que edita la Direcció General del Llibre de la Generalitat Valenciana ha inclós una ressenya de la novel·la de l'autor de Cullera Manel Joan i Arinyó. En l'article, titulat "L'striptease de l'escriptor" i signat per Ricard Peris, es parla de com el llibre parla del sempre difícil intramón de les lletres catalanes, amb tots els seus actors implicats: autors, editors, periodistes, jurats de premis... que hi aparèixen amb noms i cognoms ben coneguts, "un fet que sense cap mena de dubte pot despertar algun «mal de panxa» en aquells que es troben retratats", com apunta Peris.

El crític també apunta que "L'atzucac del perdedor" és la continuació de "Fem un trio", en les quals Arinyó hi deixa un component autobiogràfic imprés a les seues pàgines. "Tota aquesta tirallonga de fragments de la memòria del protagonista del llibre podrien quedar-se només en un costumari del món de la ploma, però la qualitat narrativa de l’autor aconsegueix donar-li un bon ritme al text i una generosa dosi de sàtira. A més, les vivències del jo literari d’Arinyó sonen a faula versemblant gràcies als adjectius esmolats que perfilen el text".

Amb tot, Peris conclou que l'obra és una mena "d'striptease grotesc del món de la literatura", a la vegada que denúncia i es fa ressó de la invisibilitat social en la qual es troben els escriptors. Ací es pot llegir la ressenya sencera de Ricard Perís per a Lletres Valencianes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada