dijous, 4 d’agost del 2011

Demà divendres es presenta l'"Història documentada del Rossell modern"

Aquest divendres 5 d'agost, a les 19.30 hores, el Centre Cívic "Molí Vell" de Rossell acull la presentació d'un nou llibre al voltant de la història d'aquesta població del Baix Maestrat.

"Història documentada del Rossell modern (segles XVI, XVII i XVIII)" és el nou llibre de l'historiador Joan Ferreres i Nos. El santjordienc ens ofereix una recerca històrica que vol aportar una visió global del Rossell d'aquesta època. Quina gent va viure aquesta etapa, si van persistir o desaparèixer, com es va renovar la societat, quines famílies foren, com vivien, com es generaven els seus recursos econòmics, quins tributs pagaven i a quines institucions, què conreaven, quin era el model social, quins edificis singulars i carrers donaven forma a la vila, com influïa la religiositat en les seues vides, com feien testament, quins problemes tenien amb els bandolers, etc.

És el seté volum de la col·lecció Biblioteca Rossellana, quatre anys després del darrer, "Rossell 1823-1933. La implantació del liberalisme" de Ferran Grau. Precisament, el mateix Grau junt l'editor Miquel Àngel Pradilla estaran presents a l'acte, el qual clourà amb un Concert de trompeta, a càrrec de Manolo Torres, professor de l’Escola de Música de l’Associació Musical Filharmònica Rossellana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada