divendres, 26 d’agost del 2011

La Setmana del Llibre en Català comptàra amb tres presentacions de llibres d'Onada

El proper 9 de setembre, el Parc de la Ciutadella de Barcelona acull una nova edició de al Setmana del Llibre en Català, un dels esdeveniments literaris més destacats en l'àmbit catalanoparlant. Des de la seua arrencada, allà al 1983, ha servit com a punt de trobada d'autors, editors, llibreters i lectors, amb el català com a cruïlla. Enguany, la Setmana s'estendrà fins el dia 18, tot agafant la Diada de Catalunya. El Parc estarà ocupat per 27 casetes que allotjaran una quinzena de llibreries i una quarantena d'editorials, a més a més d'institucions i el quiosc.cat.

Però la Setmana va més enllà d'un simple seguit de casetes. En aquest espai es duran a terme tota mena d'actes culturals, com ara concerts, passis de cinema, conferències, presentacions, taules rodones, lectures compartides, etc. Tot plegat, un programa que convida a passejar-se pel Parc de la Ciutadella a gaudir de l'ambient preparat per l'Associació d'Editors en Llengua Catalana. Tota la informació es pot trobar a la seua pàgina web.

Tres presentacions

Onada Edicions prendrà part d'aquesta iniciativa amb la presentació de tres llibres de les col·leccions Narratives i la Feram, sota l'organització de l'Associació d'Editors del País Valencià. El primer en enfrontar-se amb el públic barceloní serà en Vicent Pallarés, qui farà cinc cèntims de la novel·la juvenil "El magma silenciós". Es tracta d'un projecte compartit amb el desaparegut escriptor Manel Garcia i Grau, que aborda temes com la memòria històrica o les agressions urbanístiques al territori. Serà el dissabte 10 de setembre, a les 17 hores, a la Rotonda de la Paraula.

A eixa mateix indret, però a les 12.30 hores del diumenge 18 de setembre se celebraran les altres dues presentacions. Manel Alonso portarà els relats d'"Els somriures de la pena", un dels èxits de crítica i públic de narrativa valenciana i en valencià d'enguany. Trenta contes agredolços, que ens traslladen a Pouet, un poble imaginari habitat per personatges que combaten el dia a dia, amb el rerefons de les pròpies vivències de l'autor de Puçol. L'altra proposta és "L'atzucac del perdedor", de Manel Joan i Arinyó. El de Cullera va guanyar l'Enric Valor de la Diputació d'Alacant amb la segona part de les experiències d'un escriptor que posa sobre la taula els budells del sector literari en el qual es mou. Tot tractat amb el personal estil d'Arinyó i farcit amb les aparicions de noms reconeguts dins les lletres catalanes.

També hi serà present "Set narracions curtes per a una setmana llarga", del castellonenc Joan Andrés Sorribes. No es presentarà com la resta, però l'obra, premiada amb el Vila d'Almassora, ha estat seleccionada per l'AEPV per conformar un mural amb obres destacades de la narrativa feta en llengua pròpia al País Valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada