L'historiador maestratenc Joan Ferreres fa doblet aquest inici d'estiu. Si l'1 d'agost presenta "Càlig modern", l'endemà dissabte 2 estrena una altra novetat: la segona part de "Canet modern", un recorregut per la vila de Canet lo Roig als segles XVI, XVII i XVIII.
Aquesta novetat es presentarà al Teleclub, tal com ho va fer l'any passat el primer volum. Aquell es va dedicar al territori i a la demografia, i ara es completa amb els capítols corresponents a l'economia, l'urbanisme i la cultura. D'aquesta manera, de la mà de la documentació històrica, coneixerem quines eren les ocupacions dels canetans i canetanes d'aleshores: l'agricultura i la ramadera, les activitats artesanals i el comerç. En l'aspecte urbanístic veurem com era la vila: carrers, places, ravals, portals i elements singulars, alguns dels quals encara els podem trobar avui en dia. Finalment, per cultura entenem el paper de la religió com a institució, a més dels representants i els costums recollits en protocols notarials, processos judicials i altres documents.
Joan Ferreres i Nos
És doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona; màster en Història moderna i contemporània; professor de batxillerat de l’IES Thos i Codina de Mataró, ara jubilat; vicepresident i membre de la junta directiva del Centre d’Estudis del Maestrat; president de l’Associació dels Jordiencs Absents, i director de la revista Fulls de Sant Jordi. A més, és autor i coautor d’una trentena de llibres d’història, art i etnologia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada