dimarts, 25 de novembre del 2014

Preparant novetats: "Aceite Via Augusta, esencia del Territorio Sénia / Oli Via Augusta, essència del Territori Sénia"


Després del receptari "Cocina de aceites de variedades tradicionales Territorio Sénia", la Mancomunitat de la Taula del Sénia publica un nou llibre amb l'oli com a protagonista: l'oli Via Augusta, una combinació de les diverses varietats d'olis que dóna aquests mil·lenaris arbres que dominen aquesta terra de cruïlla.

En format trilingüe castellà-català-anglès, "Aceite Via Augusta, esencia del Territorio Sénia / Oli Via Augusta, essència del Territori Sénia / Via Augusta Oil, at the Heart of the Senia Territory" consta d'un complet receptari en el qual hi han participat restaurants del nord valencià, les Terres de l'Ebre i el Matarranya, en el qual hi copsem les potencialitats d'aquest oli en tota mena d'àpats, atorgant-li un valor afegit.

Juntament a les propostes culinàries, l'obra incorpora un seguit de textos de destacades personalitats: des del pròleg del cuiner Joan Roca fins les intervencions dels ambaixadors de les oliveres mil·lenàries (amb noms com Federico Mayor Zaragoza o Vicente del Bosque, entre d'altres) i de personalitats vinculades al món gastronòmic. Finalment, el llibre de la Mancomunitat mostra una nova forma de descobrir el Territori Sénia: l'oleoturisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada