Després del receptari "Cocina de aceites de variedades tradicionales Territorio Sénia", la Mancomunitat de la Taula del Sénia publica un nou llibre amb l'oli com a protagonista: l'oli Via Augusta, una combinació de les diverses varietats d'olis que dóna aquests mil·lenaris arbres que dominen aquesta terra de cruïlla.
En format trilingüe castellà-català-anglès, "Aceite Via Augusta, esencia del Territorio Sénia / Oli Via Augusta, essència del Territori Sénia / Via Augusta Oil, at the Heart of the Senia Territory" consta d'un complet receptari en el qual hi han participat restaurants del nord valencià, les Terres de l'Ebre i el Matarranya, en el qual hi copsem les potencialitats d'aquest oli en tota mena d'àpats, atorgant-li un valor afegit.
Juntament a les propostes culinàries, l'obra incorpora un seguit de textos de destacades personalitats: des del pròleg del cuiner Joan Roca fins les intervencions dels ambaixadors de les oliveres mil·lenàries (amb noms com Federico Mayor Zaragoza o Vicente del Bosque, entre d'altres) i de personalitats vinculades al món gastronòmic. Finalment, el llibre de la Mancomunitat mostra una nova forma de descobrir el Territori Sénia: l'oleoturisme.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada