dilluns, 3 de novembre del 2014

El més consultat a Onadaedicions.com durant octubre

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes d'octubre.

FICCIÓ

1. La sang de la terra. Aquest llibre dedicat al públic juvenil explora una misteriosa trama relacionada amb els terratrèmols i les agressions al territori, escrit per en Jordi Sierra i Fabra, un dels grans autors de literatura infantil i juvenil contemporània. El títol, que forma part de la col·lecció Maremàgnum i del projecte Onada Educació, ha estat pensat especialment per ser treballat a les aules i abordar temes de plena actualitat.

2. L'Estirp de la Sang Reial. Si l'anterior és una novetat, aquest és tot un clàssic de la literatura juvenil valenciana. Des del seu llançament a finals de l'any 2009, centenars d'escolars han viscut les aventures del comissari Arrufat per les terres del Baix Maestrat, primer sota el segell de La Feram i després com a Maremàgnum. L'obra de Pep Castellano enganxa amb un trama que alterna misteri i humor.

3. Diàlegs de Dalt i de Baix. No és freqüent topetar amb les dramatúrgies de la col·lecció Teatre en aquest escalafó, i l'excepció que marca la regla és aquest text del petrerí Orland Verdú, qui tres anys després d'obtindre el Premi Pepe Alba Ciutat de Sagunt, ha dut l'obra als escenaris, i precisament, aquest passat cap de setmana s'ha estrenat per diversos espais del sud valencià.

4. Després del silenci. Enric Lluch és un dels noms propis de la literatura infantil i juvenil, amb una extensa trajectòria literària farcida d'éxits que han obert la porta de les lletres a diverses generacions. Però el d'Algemesí també ha reeixit amb les històries "adultes", i aquesta obra ha estat un dels llibres destacats en el panorama valencià contemporani. Guanyador del Ciutat de Sagunt al 2010, els misteris de la família de Joan Queralt s'han reeditat en Maremàgnum.

5. Ningú no mor. Com el que hem vist a sobre, el llibre del capelladí Joan Pinyol ha creat una apassionant història de misteri, crim, por i aventures que capta tant el públic adult com el juvenil. A Masdeplors estan d'aniversari: el seu institut compleix el quart de segle, i el que havia de ser un senzill treball de recerca esdevé un veritable sotrac al poble que afectarà vius i morts.

NO FICCIÓ

1. La pastisseria i la cuina de la garrofa. De nou, el receptari de la Fundació Alícia i de diversos cuiners, restauradors i pastissers ha estat l'opció més visitada, senyal de que aquesta obra ha esdevingut la referència en l'auge del consum de la garrofa com a ingredient entre els professionals i aficionats als fogons. A més a més, encara desperta l'interés dels mitjans de comunicació i durant aquest mes, el llibre i una recepta ha obert l'apartat de Gastronomia de Vilaweb.

2. Reset RTVV. Aquest ha estat un dels llibres del mes al País Valencià. Un assaig fet des del rigor acadèmic i investigador, i a la vegada obert a tots els públics, que tracta sobre un tema d'actualitat: els mitjans de comunicació públics després del traumàtic tancament de Ràdio Televisió Valenciana. Des del Col·lectiu Ricard Blasco, un grup d'estudiosos i professionals, ofereixen eines i anàlisis per a un nou model. L'obra es va presentar a l'avant-sala de la Diada del 9 d'Octubre i ha continuat a una gira per diversos punts de la geografia. Ara en novembre s'han confirmat presentacions a Almussafes i Tavernes de la Valldigna.

3. 80 anys de futbol a Campredó. Una de les darreres novetats de temàtica ebrenca ha estat aquest recorregut per la història per la pràctica esportiva del futbol al poble de Campredó. Una entitat que durant dècades ha format part de la vida quotidiana dels campredonencs i campredonenques, tal com reflecteix el llibre que signa Emigdi Subirats.

4. La cuina del Delta de l'Ebre. Publicat ja fa gairebé tres anys, el receptari que recull la història culinària del Delta, i en concret, del poble de La Cava, ha estat un dels llibres gastronòmics catalans més reeixits en els darrer temps. Les membres e l'Associació Local de la Dona de la Cava van realitzar una tasca encomiable al recuperar les receptes de tota la vida i posar la idiosincràsia de la seua societat dins d'una cassola.

5. Antologia de Joan Fuster. I per concloure, un text de no ficció adscrit també a les aules i les lectures prescriptives, tot i que aquesta selecció dels escrits de Joan Fuster estan oberts a qualsevol lector o lectora que vullga apropar-se a la literatura del mestre suecà. L'antòleg, Vicent Terol, ha preparat una completa, diversa i vigent selecció de textos i fragments que copsen el pensament profund i a l'hora pròxim de Fuster.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada