dimecres, 5 de novembre del 2014

Morvedre.info entrevista Mercè Climent, autora de "Marc i el poder sobre el temps"

Júlia Rosa ha esdevingut una de les entrevistadores de referència de les lletres valencianes. La seua secció "Confessions d'un escriptor" que publica el diari digital Morvedre.info ha pres la paraula a una munió d'autors i autores de les nostres comarques.

La darrera a participar ha estat Mercè Climent. L'escriptora alcoiana fa una repassada a la seua bibliografia juntament a l'entrevistadora. En el moment d'aplegar a "Marc i el poder sobre el temps", la novel·la juvenil editada ara fa un any a la col·lecció La Feram, la conversa és la següent:

Júlia Rosa: "Marc i el poder del temps", publicat el 2013 per Onada Edicions, una novel·la juvenil que conta la relació de Marc, un xic descregut de la màgia, però que està disposat a canviar un desig, controlar el temps, per una bona acció. Un bescanvi que el durà a viure aventures d'allò més divertides que ordeixen una trama amb un gran treball al darrere per apropar continguts, vocabularis i itineraris culturals al lectors més joves. Què hi ha al darrere de tanta innovació pedagògica?

Mercè Climent: "Marc i el poder sobre el temps", diria, que és una novel·la atemporal (bé podria ser la història ambientada en temps dels nostres avis, dels nostres pares o, fins i tot, dels nostres fills), on el temps té un paper primordial. Paradoxa? Potser. Però també és una història plena de màgia, on el lector aprendrà jocs tan curiosos com "Cagalló, tornaló" o la història fascinant d’un déu grec anomenat Cronos. Per damunt de tot els lectors riuran i es divertiran bona cosa amb les peripècies de Marc, que un bon dia es troba amb el poder d’aturar el temps. També és un homenatge a la família, a la infantesa del pare (i de retruc, a la meua), al poble, als costums d’antany, al carrer dels jocs... Jo no escric literatura infantil pensant en fer pedagogia, però sempre s’amaga entre línies. En aquest cas Marc ens ensenyarà a no ser egoistes, a no emprar la trampa per aconseguir les coses, a acceptar la gent que ens envolta amb les seus virtuts i defectes, a esforçar-nos per aconseguir les nostres metes, a gaudir amb el plaer de la lectura, a estimar la família, els nostres majors i els animals, a recuperar els jocs dels carrers i certs costums que potser no s’havien d’haver perdut mai i perquè no, a deixar oberta sempre la finestra de la fantasia.

Podeu llegir l'entrevista sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada