divendres, 7 de novembre del 2014

Preparant novetats: "La clementina d'Alcanar a la cuina" de la Fundació Alícia

 

"La clementina d'Alcanar a la cuina" es presenta el dilluns 17 de novembre de 2014, a les 19.30 hores, a l'Edifici dels Serveis Agraris d'Alcanar.

Poques coses hi ha tan màgiques com un simple grill de clementina. Algú es pot imaginar una llaminadura, que alhora és un refresc, dolç i àcid, molt aromàtic, i a sobre presentat sota un embolcall de fina cel·lulosa que provoca un efecte d’explosió a la boca? I, a més a més, és del tot natural i beneficiós per a l’organisme.

Les possibilitats de la clementina a la cuina són molt àmplies i en tot tipus de receptes, des de la cuina casolana d’arrel tradicional fins a les creacions més agosarades de la cuina d’autor. Amb la carn, amb el peix, a les postres… els cítrics i, per descomptat, la clementina sempre ha estat un aliat perfecte del cuiner de casa nostra.

Amb el receptari "La clementina d’Alcanar a la cuina" de la Fundació Alícia podreu descobrir com el cultiu dels cítrics —taronges i clementines, principalment— ha esdevingut una forma de vida i de riquesa d’aquesta vila en terra de cruïlla, fins constituir, tal com descriu el geògraf Pau Vila, una mostra més que evident del caràcter del pagès canareu i de la seva saviesa a l’hora de fer fruitar les pedres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada