diumenge, 4 de juny de 2006

L’impacte de l’arròs. El delta de l’Ebre a la dècada del 1860, a la Fira del Llibre Ebrenc

Diumenge, 4 de juny de 2006, a les 10 h. Presentació del llibre L’impacte de l’arròs. El delta de l’Ebre a la dècada del 1860, d'Emeteri Fabregat

L’any 1859 es posava en funcionament el canal de reg de la dreta de l’Ebre i es realitzaven els primers assaigs per veure si el conreu de l’arròs hi era viable. Els bons resultats van fer que l’any següent s’obtingués la primera collita d’arròs del Delta. Llavors, una epidèmia de paludisme féu que es reproduís, a l’Ebre, el vell debat entre partidaris i contraris del conreu de l’arròs. El resultat fou la redacció d’una sèrie de textos i informes sobre el Delta, dels quals ara s’edita una selecció, i que ens mostren quina era la realitat d’aquest territori abans de la introducció de l’arròs, l’efecte que aquest conreu tingué sobre la població i quin fou el sistema de conreu utilitzat per aquells anys.

Emeteri Fabregat, professor a l’IES Roquetes, col·laborador de diferents projectes de recerca universitària, és autor de diversos estudis sobre història econòmica i demografi a de les Terres de l’Ebre. Actualment investiga quina era la realitat humana, econòmica i ecològica del Delta abans i després de la introducció del conreu de l’arròs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada