dimecres, 21 de febrer del 2024

Els contes de Muniatto visiten les escoles de Vinallop i la Raval de Crist

per Olga Besolí · Contes de Muniatto · Autors a les aules

El dilluns dia 5 de febrer vaig visitar l'escola Divina Pastora de Vinallop, Tortosa. És una escola petita on s'ajunten alumnes de diferents edats en la mateixa aula. Tan prompte entres al vestíbul hi ha una prestatgeria plena de contes de Muniatto i uns quants dibuixos dels contes pintats pels xiquets.

A l'aula hi havia un total de 14 alumnes, tots els de l'escola menys els petitets de dos i tres anys!

Després d'explicar cóm vaig escriure els contes i cóm va sorgir la col·lecció, i de projectar un vídeo en el que el pallasso Muniatto (el de veritat) saluda als xiquets, la meua germana, l’Ester Besolí, els va ensenyar a dibuixar al protagonista dels contes. I, per acabar, els hi vaig contar un dels contes, que els va agradar molt.

Els petits ens van fer moltíssimes preguntes sobre la creació de contes i sobre el personatge del pallasso Muniatto. Uns xiquets educats, curiosos i amb moltes ganes de saber. Una petita joia al mig de Vinallop!

A l'endemà, dimarts dia 6 de febrer, vaig anar a l'escola de la Raval de Crist. Ens va rebre la seua directora, Magda, que molt amablement ens va acompanyar a l'aula.

Ens van visitar els alumnes de 1er, 2on, 3er i 4art, un total de 32 xiquets. Molts d’ells ens van explicar que els agradava molt dibuixar. La mare d’un dels xiquets és pintora i fa la extraescolar de dibuix i pintura al col·legi. Bons futurs artistes sortiran d’aquesta escola!

I, és clar, si els va agradar saber cóm va nàixer la col·lecció de contes, els va encantar veure com es dibuixava el Muniatto i també el curtmetratge del Muniatto fet amb plastilina per l’Ester Besolí, il·lustradora dels contes.

Però això no va ser tot! Jo els vaig contar el conte de Muniatto busca bolets i després, més que preguntes, vam xerrar de les nostres vocacions, del que ens agrada, del que fem, del que volem fer... Una escola amb molt de futur!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada