dimarts, 13 d’abril del 2010

Presentació de "Biografies de Tarragona" (volum I)

L’Ajuntament de Tarragona, la Fundació Privada Mútua Catalana i Onada Edicions presentaran el primer volum de Biografies de Tarragona, editat per Onada Edicions, 2010. Intervindran Joan-Josep Marca, president de la Fundació Privada Mútua Catalana; Salvador-J. Rovira i Manel Güell, codirectors de l’obra; i Josep-Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona L’acte tindrà lloc el dijous 22 d’abril de 2010, a les 18.30 h. a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Tarragona. Plaça de la Font, 1 de la ciutat Tarragona


Biografies de Tarragona ofereix la síntesi biogràfica, per ordre alfabètic, d’aquelles personalitats de qualsevol època, nascudes abans de 1950 o nascudes després però ja traspassades, residents, censades, amb casa parada, o molt vinculades amb Tarragona, que hagin destacat en algun aspecte, activitat, art o esdeveniment, que gaudeixin d’un ressò popular i siguin -o hagin estat- mereixedores de la consideració dels seus coetanis o de les generacions posteriors. També s’hi inclouen llinatges i famílies destacades.

El projecte engloba tota mena de col·laboradors de reconeguda trajectòria: acadèmics (professors d’IES i de la URV), arxivers, bibliotecaris, hemerotecaris, llicenciats en Història o en Art, Geografia, Literatura; també intel·lectuals, esportistes, dinamitzadors culturals, publicistes i d’altres. Els coordinadors de l’obra són Manel Güell, arxiver de l’Arxiu Històric de la Diputació de Tarragona, i Salvador-J. Rovira i Gómez, professor emèrit de la URV.

És una posada al dia que, a més de reunir, també actualitza, amplia i corregeix tot el material bibliogràfic concernent als personatges rellevants de Tarragona. Hom preveu l’aparició periòdica d’altres volums de Biografies de Tarragona, d’idèntic format i estructura, que aniran complementant una col·lecció enciclopèdica dels personatges més destacats de la nostra ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada