dijous, 15 d’abril del 2010

La invisibilitat de l'ésser humà

Set narracions curtes per a una setmana llarga Premi de Narrativa Vila d'Almassora 2110
Joan Andrés Sorribes, estimulat per una visita inesperada, decideix presentar-nos un seguit de set narracions, una per cada dia de la setmana, amb les quals analitza la realitat més quotidiana. Andrés, sorrut i irònic, ens porta de la mà per set situacions absolutament reals i habituals (que ens han passat a tots, comenta sovint). Fins i tot vénen introduïdes amb una frase assenyada d’algun autor solvent. Però, a poc que no ens encantem, ens veiem ubicats en un món de vegades ideal, d’altres impossible o declaradament surrealista; sense que per això deixe de ser absolutament lògic.
Val a dir que totes aquestes històries permeten, pel cap baix, una segona lectura a través de la qual, només que el lector hi furga, ensopegarà amb tot el submón que rau al darrere. L’autor ens garanteix, doncs, lectura per a un parell de setmanes; això, si no sou ansiosos i us limiteu a llegir-ne cada dia una de sola.
Joan Andrés Sorribes és un dels escriptors més destacats i sòlids del panorama literari actual. Compta amb una obra solvent, reconeguda i guardonada. Un autor de lectura imprescindible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada