dilluns, 16 de juliol del 2012

"Fusta i fulla, tant pel xiprer com pel ganivet". L'Ara es fixa en la coberta de "La mort, a l'ombra del bibliotecari"

Sovint trobem ressenyes que aborden l'aspecte literari de les nostres obres. Tampoc és rar topetar-se amb altres que opten per enfocar-ho des de l'estudi de l'autor o del gènere. Però, el que sí ja no és tan comú és apropar-se a una obra mitjançant una ressenya de la seua coberta, que no deixa de ser una presentació del llibre i un element fonamental per a que el lector/a se senti atret i s'interesse pel de què va.

Això mateix és el que ha dut a terme Àlex Gutiérrez a les pàgines del diari Ara amb la novel·la "La mort, a l'ombra del bibliotecari", de Màrius Moneo. A l'article, titulat Fusta i fulla, tant pel xiprer com pel ganivet, i publicat dissabte en versió Premium, Gutiérrez desxifra els elements que s'amaguen a la coberta del llibre, dissenyada per Paül Peralta.



Intenta transmetre aquest clima minimalista però opressiu (...) finalment es van decidir per l'ermita i els xiprers, l'arbre que evoca la mort per excel·lència. I també per aquest ganivet ensangonat, també amb fusta i fulla, com els arbres que l'acompanyen, però molt més inquietant.

Tot seguit Gutiérrez, qui es va posar en contacte amb Onada Edicions per recabar informació de cara a l'article, apunta que "tot respira ruralitat", tot relacionant-lo amb un dels objectius de l'editorial: aprofundir en el coneixement dels nostres pobles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada