dimecres, 11 de juliol del 2012

El fotògraf de les oliveres mil·lenàries del Sénia

Coneixeu en Tomáš Míček? És un dels fotògrafs de naturalesa més destacats de l'actualitat. Les col·leccions d'aquest txec resident a Àustria abasten la bellesa i la força del medi, des del calor de la lava volcànica al fred polar dels glaciars. Al llarg de la seua dilatada carrera, Míček ha publicat en revistes de primer ordre, com Vogue, Stern, Geo o Observer, entre d'altres i ha editat al voltant de trenta llibres de fotografia, que han estat traduits a més d'onze idiomes.

Fa poc ha estrenat pàgina web. A www.tomasmicek.com hi podreu trobar una bona mostra dels seus treballs: impressionants imatges de cavalls, de flors, de roques... i d'oliveres. I és que el proper projecte de Míček, junt la seua muller Milada, se centra en les oliveres monumentals de les Terres del Sénia, un llibre d'alta qualitat fotogràfica on els nostres arbres mil·lenaris són els protagonistes de l'objectiu del txec, i que, a part de poder gaudir de la seua riquesa paisatgística i plasticitat, permetrena difondre'ls arreu del món. 

Míček ha reconegut que es va quedar impactat de les oliveres del Sénia quan les va presenciar, i d'ací va proposar aquest llibre que s'emmarca en la col·lecció Biblioteca Taula del Sénia. El fotògraf ja havia retratat els camps d'oliveres d'altres zones mediterrànies, tal i com es pot veure al seu portfolio.

Imatge: www.tomasmicek.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada