dijous, 16 d’agost del 2012

Federico Mayor Zaragoza prologa el llibre fotogràfic de les oliveres mil·lenàries

El proper volum de la Biblioteca Taula del Sénia continua prenent forma. Cap a la tardor està previst que arribe a les prestatgeries el llibre que els prestigiosos fotògrafs txecs Tomas i Milada Micek han estat preparant al voltant d'un dels símbols de les terres del Sénia, l'olivera mil·lenària. Serà un seguit d'instantànies d'aquestos veritables monuments naturals que caracteritzen els nostres paisatges, captats pel curós objectiu de Micek, un especialista de talla internacional pel que fa a la fotografia de naturalesa, i que va decidir engegar el projecte després de quedar impressionat per les formes i detalls que ofereixen els arbres nostrats.

Ara, una altra gran figura entra en aquesta publicació, mitjançant el pròleg, que anirà a càrrec de Federico Mayor Zaragoza. El català, conegut pel seu càrrec com Director General de la Unesco durant els anys 90, ja ens detalla, en una part del text que s'ha avançat, que "nombroses generacions han contemplat aquestos arbres símbols de pau i les seues arreles coneixen tots els secrets d'aquesta terra". En aquest enllaç podeu llegir la nota de premsa que ha difós la Mancomunitat de la Taula del Sénia.

Des dels autors i els impulsors del llibre de fotografies de les oliveres mil·lenàries del Sénia, a més a més, s'ha anunciat que en breu es farà públic el nom triat, que "serà molt original".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada