dilluns, 23 de febrer del 2015

L'Ajuntament de Benicarló i Onada Edicions convoquen la segona edició del Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat "Ciutat de Benicarló"

L'Ajuntament de Benicarló, en col·laboració amb Onada Edicions, ha convocat la segona edició del Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló. La primera edició va suposar un gran èxit de participació i un gran impuls per a la consolidació d'aquest premi com un referent del panorama literari nacional. La segona edició del Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló ja està en marxa.

Després d'una primera edició amb una important repercussió mediàtica i un valoració excel·lent per l'elevat nivell de les propostes presentades, la Regidoria de Cultura ha publicat les bases de la segona edició, amb la convicció de poder reeditar l'èxit de l'any passat i de continuar apostant per la promoció de la lectura entre el públic infantil.

El premi, un dels escassos exemples que es convoquen a tot el país amb aquesta temàtica, continuarà tenint una dotació econòmica de 3.000 euros i està adreçat a autors de qualsevol nacionalitat amb obres il·lustrades de temàtica lliure, escrites en valencià, castellà o anglés i dirigides a un públic infantil. Els participants hauran de presentar un o més projectes on descriguen el contingut i un mínim de tres il·lustracions completes. L'obra premiada serà publicada per Onada Edicions durant els 12 mesos posteriors a l'anunci del veredicte. Pel que fa als terminis, els treballs es podran presentar fins al 29 de maig de 2015.

Una primera edició de gran nivell

Els guanyadors de la primera edició del premi, Goyo Rodríguez i Daniel Nesquens, dos referents en el món de la literatura infantil il·lustrada que treballen amb les més prestigioses editorials a nivell nacional i internacional, van posar el llistó molt alt l'any passat. Es van superar les expectatives en tots els àmbits i es van presentar 60 originals de diversos països que van posar Benicarló en l'aparador de la il·lustració. La magnífica edició del llibre, a càrrec d'Onada Edicions, va acabar d'arrodonir l'èxit del premi.

Enguany, l'objectiu de l'Ajuntament i d'Onada Edicions és mantindre el nivell i continuar treballant per la consolidació d'un premi que el que pretén és incentivar i promocionar la lectura i la creació de nous lectors.

Consulteu aquí les bases completes del premi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada