dimecres, 18 de febrer del 2015

Crònica de la trobada de Margarida Aritzeta i "Cita a la Paret de Gel" a l'institut G. Ferrater de Reus

citaalaparetdegetl aritzetaL'escriptora Margarida Aritzeta també és una participant del programa educatiu Autors a les aules, i va portar la seua novel·la "Cita a la Paret de Gel" a l'Institut Gabriel Ferrater i Soler de Reus. D'aquesta trobada, l'autora de Valls ha publicat la crònica al portal de Lletres Catalanes, l'organisme impulsor de la iniciativa que busca connectar els joves lectors amb els escriptors del territori.

Com narra, la trobada es va aplegar al poliesportiu del centre, on s'hi van agrupar les sis classes de primer de l'ESO, i en una "sessió cordial", Aritzeta va fer cinc cèntims del procés de creació de la història, com s'havia basat en experiències pròpies i com havia copsat detalls per a enriquir aquesta novel·la d'aventures. I feta la introducció, va ser el torn de la participació, i en especial, d'una qüestió.
 
D'entre les intervencions, destaco el comentari que va fer una estudiant sobre el comportament d'un dels personatges de la història: com és que la mare del protagonista es cuida tan poc del seu fill?, va protestar. Com és que no sap on va ni què fa?
Això ens va portar a parlar de com canvien les coses en situacions de crisi, quan passa alguna cosa extraordinària, en què de vegades les persones es comporten de manera imprevista i els fets se'ns escapen de les mans. Vam parlar sobre les relacions amb els pares i, sobretot, sobre els prejudicis, les imatges que tenim de qui és bo i qui és dolent pel seu simple aspecte o pel lloc d'on ve o on viu. El cas d'en Tadeu, el nen de les barraques, va ser un exemple molt clar del que anàvem comentant.
 
La crònica sencera es pot llegir tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada