dissabte, 17 d’octubre del 2015

"La paciència del minotaure" d'Ivan Carbonell, ressenyada al Racó Viatger de Mariló Sanz

"La paciència del minotaure" d'Ivan Carbonell és una de les propostes de novel·la per aquesta tardor. Amb l'aval d'haver aconseguit el Premi de Literatura de Viatges Ciutat de Benicàssim, emprenem una nova aventura amb Evian (el protagonista de l'anterior novel·la de l'autor, "La promesa del gal·lés") qui recòrre Europa mentre se li acumulen els enigmes que ha deixat i que l'esperen a València.

El Racó Viatger, el blog de Mariló Sanz dedicat als viatges i a la literatura, ha publicat una de les primeres ressenyes d'ençà l'estrena del volum, al qual hi defineix com "un llibre de viatges, viatges en l'espai i en el temps, viatges al passat i en el present"

"No he pogut evitar llegir el llibre i posar-li la cara d’Ivan a Evian, el protagonista de la història", assenyala la blogaire, qui troba el component autobiogràfic de l'obra de Carbonell, i destaca la visió del fet viatger que hi té aquest personatge: "Ho fa mirant diferent, amb ulls nous, dels que veuen més enllà del que hi ha. És una mirada més profunda, més enriquidora", en comparació a les presses del company de periple, el Rai. Evian, a més a més, serà el nus que unisca l'estol de personatges i subtrames, actuals i històriques, que desplega la novel·la.

Este viatge literari agradarà als amants de la història i dels viatgers. A mi m’ha fet viatjar i recordar les meues estades als llocs que anomena i m’ha fet ganes de tornar-hi. I sobre tot m’ha animat a agafar entre mans el diari d’Anna Frank que em vaig empassar fa molts anys i que ara rellegiré sense falta. 
 
Podeu llegir la ressenya sencera del Racó Viatger tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada