divendres, 16 d’octubre del 2015

Preparant novetats: "Els fils de la memòria" de Nel·lo Navarro i Josep V. Font


"Els fils de la memòria" ens trasllada dècades enrere, quan a punt d’acabar les guerres carlistes, dos pròfugs de l’exèrcit del general Ramon Cabrera busquen refugi en les muntanyes que emmarquen la vall del riu d’Uixó, entre la Mediterrània i l'Espadà. És aquest un espai que ha vist lluites sagnants entre personatges històrics, gegants, homes i dones singulars, éssers mitològics i monstres fabulosos, però que també ha estat testimoni d’escenes de tendresa i sacrifici. A través de les paraules dels pròfugs ens apleguen aquestes llegendes, i passaran a convertir-se en protagonistes d’una d’elles.

Josep V. Font (la Vall d’Uixó, 1953) és professor jubilat d’ensenyament secundari. Ha publicat manuals de llengua per a primària i secundària i estudis d’ornitonímia i toponímia.

Nel·lo Navarro (la Vall d’Uixó, 1960) és periodista en l’atur. Tres llibres de relats, una novel·la, dos volums il·lustrats de narrativa infantil i nou poemaris conformen la seua obra literària publicada. Ha publicat també diversos treballs etnològics i sobre la Guerra Civil Espanyola de 1936-1939.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada