dimecres, 24 de febrer del 2016

Preparant novetats: "Xarxa prima", el nou llibre d'Amàlia Roig


Una de les novetats de Narrativa per aquesta primavera és el nou llibre de l'escriptora vinarossenca Amàlia Roig, "Xarxa prima", una novel·la a mig camí entre el dietari, la crònica periodística i la literatura de viatges que gira al voltant dels paisatges, i sobretot, les persones que hi conformen el territori de cruïlla.

Anna, l’escriptora-protagonista de "Xarxa prima", ens ofereix un relat per on discorre un cabal d’emocions i de reflexions hàbilment trenat des d’un conjunt de trobades amb artesans i menestrals de la cruïlla territorial entre valencians, catalans i aragonesos. Es tracta de personatges de carn i ossos però universals, arrelats a la terra i a una manera de viure molt especial. L’obra ens presenta un territori, la Ilercavònia actual, allunyat de les grans ciutats, rústic i tradicional, innovador i refinat alhora.

Amàlia Roig i Blasco (Vinaròs, Baix Maestrat, 1959) és psicòloga, filòloga i escriptora. Ha escrit relats i nombrosos articles. El seu primer llibre, "Un viatge fora forat" (Onada Edicions, 2009), és un recorregut narratiu i poètic entre una banda i l’altra del riu Sénia. En aquest segon llibre, "Xarxa prima", l’escriptora recrea la realitat d’avui i reflexiona sobre el nostre petit món a partir de l’excel·lència d’unes feines, sovint no prou reconegudes, que fan una sèrie d’homes i dones de carn i ossos que viuen i treballen en el sud de Catalunya i en el nord del País Valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada