dilluns, 7 de desembre del 2020

Preparant novetats: "Manual de supervivència" d'Antoni Picazo i Carmen Signes

 
La primavera del 2020 quedarà per sempre allotjada a la nostra memòria com aquells dies en què el temps, el món, es van aturar. De sobte, ens sentírem més vulnerables que mai, amb la irrupció d’una epidèmia que arribà a les nostres vides com un malson. "Manual de supervivència" ens transporta a eixes setmanes que ens van impactar tant, fins a l’extrem d’obligar-nos a una reubicació forçosa, situant-nos davant l’espill de la pròpia fragilitat.

Amb una estructura semblant a la d’un diari, el llibre conté una cinquantena de posts, penjats per l’autor a les xarxes socials cadascun dels dies de confinament. Antoni Picazo ens fa partícips de les seues reflexions personals, i de les sensacions i els sentiments experimentats pels efectes tràgics de la pandèmia. Però també de tots aquells valors que ens reforcen com a humanitat, com la capacitat de treball i sacrifici, la solidaritat, l’empatia, el sentiment de tendresa; encarnats pels professionals de tots aquells serveis essencials, en especial els sanitaris, que van actuar com una mena de xarxa de protecció col·lectiva

Antoni Picazo (Cullera, 1960). Llicenciat en Filologia Hispànica, en les especialitats de Catalana i Literatura espanyola. Catedràtic de Llengua i literatura, a l’IES Joan Fuster de Sueca. Autor de diversos treballs d’investigació en el camp de la literatura i la lexicografia. Articulista habitual en diverses revistes i publicacions. Després de vora quatre dècades exercint la docència, aquesta s’ha convertit en la seua gran passió.

Carmen Signes
(Cullera, 1955). Llicenciada en Belles Arts per la Facultat de Belles Arts Sant Carles de València. Sent inquietuds artístiques des de ben aviat, encaminant la seua creativitat de manera preferent al camp de la pintura. L’art i la natura han sigut de sempre les seues dues grans passions. La seua trajectòria artística és extensa i variada, i ha rebut diversos premis i reconeixements. En l’actualitat, combina la seua creació artística amb la docència, al seu taller de Cullera Racó Creatiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada