dilluns, 22 de novembre del 2021

S'anuncien les obres guanyadores dels Premis Literaris Internacionals Ciutat de Benicarló 2021

Els Premis Literaris Internacionals Ciutat de Benicarló 2021 ja tenen obres guanyadores. Aquest dilluns, l'alcaldessa de la ciutat, Xaro Miralles, el regidor de Cultura Pedro Manchón, i el director científic d'Onada Edicions Miquel Àngel Pradilla han anunciat els títols i els autors de les quatre modalitats de l'edició d'enguany.

El VIII Premi d’Àlbum Infantil Il·lustrat, el més veterà de tots, ha estat per a Laia Codina i Sílvia Tarragó, il·lustradora i escriptora respectivament. Entre les dos han teixit una atractiva proposta amb la poesia i les paraules com a protagonistes. El títol de l’obra guanyadora és «Els set colors de Bet». 

Pel que fa a la modalitat de Divulgació Científica i del Coneixement, els guanyadors són dos científics gallecs, Constantino Armesto i Sara González, autors d’«Antropoceno y cambio climático». El títol posa damunt taula el debat sobre el pas d’una era geològica a una era, l’antropocé, marcada per l’impacte de l’ésser humà sobre el planeta. 

El V Premi de Cuina, Salut i Sostenibilitat ha recaigut en l’obra «Cuineres del territori», de Josep Bernabeu i Maria Tormo. L’obra és un treball de base antropològica que té com a protagonistes les dones, com a artífexs del saber gastronòmic. Bernabeu és el director de la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic de la Universitat d’Alacant mentre que Tormo és dietista i nutricionista i professora també de la Universitat d’Alacant. 

Finalment, el II Premi de Narrativa Juvenil, que ha tingut un gran èxit de participació en la segona convocatòria, ha estat per a Mariano Casas per l’obra «La batalla d’Oxford», un thriller juvenil ambientat en la segona guerra mundial. El seu autor té una llarga trajectòria en novel·la juvenil i ha aconseguit alguns dels premis més prestigiosos en aquesta modalitat.

Les guanyadores i guanyadors recolliran els premis el pròxim dissabte 27 de novembre a la gala de lliurament dels Premis Ciutat de Benicarló.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada