dimecres, 24 de juny del 2015

Aquest dissabte, ruta literària a Sueca pels escenaris de "Quan truquen de matinada"

A "Quan truquen de matinada", Salvador Vendrell alterna tres períodes històrics claus: els anys de la II República i la Guerra Civil, la Transició i l'actualitat marcada per la crisi. En els dos darrers el protagonista és Pere, un escèptic historiador reconvertit a periodista. I la connexió amb l'època més antiga apareix quan entren en sa vida els diaris de la vídua de Camil Albert, un destacat anarquista de la comarca de la Ribera.

Així, és una novel·la on la història és ben present, amb personatges i fragments extrets directament de la realitat i encastats en la trama. Una història que encara és viva i que es pot visitar a partir de la ruta literària que podeu trobar en aquesta pàgina. i tot i que el recorregut està pensat especialment per a centres educatius, qualsevol públic pot conèixer una mica més de la nostra història recent amb aquesta proposta.

És el que farà l'Associació Excursionista Caminant pel País, qui ha organitzat per a aquest dissabte 27 de juny un recorregut pels escenaris de la novel·la, sobretot pels relacionats amb la figura del suecà Camil Albert, tant els reals com els que ficcionats.

No tenim història que contar-vos. Voro Vendrell ja ho ha fet. L'excursió us mostrarà una Sueca que, malgrat els evidents canvis, encara us permetrà viatjar en el temps.

Per a més informació podeu consultar la pàgina web de Caminant pel País, tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada