dimarts, 9 de juny del 2015

Preparant novetats: "Dirk, dixit!" d'Àngel-O. Brunet


Dirk, dixit! és la nova proposta de l'escriptor tarragoní Àngel-O. Brunet, una novel·la que transita a cavall entre la fantasia, la ciència ficció i la novel·la negra, i amb l’ús d’un llenguatge amè i dinàmic, gairebé cinematogràfic,  que atrau i sorprèn el lector amb un ritme trepidant i carregat d'humor. Dirk, dixit! és l'aposta d'Onada, dins la col·lecció Maremàgnum, per aquesta primavera-estiu.

Sinopsi

Quan tenien cinc anys, i mentre eren al cine, la Laia i en Jan van desaparèixer misteriosament. Un parell d’hores més tard, i a uns quants quilòmetres de distància, en Jan va reaparèixer sense poder recordar res del que havia passat. Vint anys després, de la Laia encara no se’n sap res, i en Jan és un jove amb molta mala sort que sempre acaba ficant-se en embolics. Un dia, just quan surt de la presó, un home l’espera. És en Dirk, un exdetectiu que, sorprenentment, vol obrir-se pas en el món de la màgia i l’espiritisme.
—T’agradaria aturar el temps?
—Aturar el temps? I què vol dir això d’aturar el temps?
—Doncs, senzillament, el que has entès: aturar-lo.
—I és legal, aturar el temps?

A partir d’aquest encontre, i de la influència d’en Dirk, en Jan comença a creure que encara és a temps d’acomplir una vella promesa que els va fer als pares de la Laia: “Sabeu què? Quan sigui gran la trobaré. Trobaré la Laia, us ho prometo”. Però el fet d’intentar trobar-la pot comportar més d’un perill, sobretot si allí on la busca, i allí on creu trobar-la, el temps transcorre d’una manera molt diferent.

Àngel-Octavi Brunet i Las (Tarragona, 1964) és tècnic en Direcció i Guió, amb un Màster en llenguatge literari i audiovisual. Ha publicat la nissaga del detectiu Marc Macintosh (Taüt de naftalina, seda i cotó, L’Apocalipsi segons Macintosh, Els llavis al polze i A la butxaca de la mort —traduïda a l’italià), i les novel·les Contramendacium: el misteri dels còdexs màgics (Premi Pin i Soler 2000), El son de la medusa, Viladembruix (Premi de Narrativa Ribera d’Ebre 2002), El Faroner, Déu i l’intrús, Gratia Reig i El meu cadàver i jo. En el camp de la literatura infantil i juvenil ha publicat Terratarragona i l’univers, Tinc un gat de tres colors i el còmic 1811. El setge de Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada