dilluns, 8 de juny del 2015

Preparant novetats: "1937" de Joaquim Biendicho


La col·lecció Maremàgnum estrena aquest mes la reedició de 1937, la novel·la de tarragoní Joaquim Biendicho guanyadora del Premi Pere Calders. Una història a mig camí entre les vivències i les aventures de la família Joy, que passa el segon any de Guerra Civil en una masia pels camps que envolten Salou i Vila-seca.

Sinopsi
 
Amb històries de la rereguarda rural, Joaquim Biendicho ha teixit una novel·la que transcorre durant el segon any de la Guerra Civil Espanyola. S’hi encreuen històries de desertors, morts, venjances familiars, bombardejos i gent que fuig i que s’amaga… Aventures i embolics que exemplifiquen, a petita escala, les complexes giragonses de la nostra guerra civil. Malgrat l’anar i venir dels dos exèrcits, la duresa de la vida diària és vista amb pinzellades d’ironia, a través de personatges feréstecs però d’una gran humanitat.

Joaquim Biendicho (Tarragona, 1964) és llicenciat en Geografia i Història i actualment imparteix aquesta matèria en un institut de Secundària a la seva ciutat natal. La seva primera incursió en la literatura la va fer amb 1937 (Premi Pere Calders de Literatura Catalana 2008). Amb Els embolics dels Hoover, la seva segona novel·la, va guanyar el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira 2010. L’any 2014, va quedar finalista del Premi Josep Pla amb la novel·la L’Altre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada