dimarts, 24 de novembre del 2015

‘Quan xiula l'avi’, un relat entranyable sobre la relació entre avis i néts

El projecte guanyador del II Premi d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló, "Quan xiula l'avi", acaba de sortir del forn convertit en un llibre de magnífica edició a càrrec d'Onada Edicions. L'àlbum, amb il·lustracions de César Barceló i textos de Clara Berenguer, es presentarà aquest dissabte a les 20.30 hores a l'Edifici Gòtic amb la presència dels seus autors i amb la col·laboració de l'Associació Cultural Diabolus, que ha preparat una presentació dramatitzada amb la música com a protagonista.

L'àlbum, de temàtica dura i punyent, introdueix un tema difícil de tractar en família, com és la mort d'un avi, i ho fa amb un treball de molta qualitat, tant a nivell d'il·lustració com de relat, que serveix per vincular els xiquets amb les generacions grans, creant un fort sentiment de respecte i d'estima. El regidor de Cultura, Josep Barberà, i Òscar París, en representació d'Onada Edicions, han destacat la gran qualitat de l'àlbum, «que aporta valors sobre com ensenyar i educar els nostres xiquets per afrontar els últims moments d'un ésser estimat».

El regidor de Cultura ha reconegut que «em va sorprendre gratament la qualitat de tots els treballs que es van presentar al premi i, una vegada més, hem aconseguit situar Benicarló com a referent cultural, que és el que busquem en totes les nostres iniciatives culturals. En aquest cas, donant l'oportunitat als xiquets de disfrutar de lectures amb valor afegit».

Des d'Onada Edicions, Òscar París ha destacat que «tot i que l'àlbum infantil és un gènere molt important perquè marca el gust per la lectura dels primers lectors, es convoquen molt pocs premis. I en aquest sentit, Benicarló s'ha fet un lloc en el mapa de les lletres, no només a nivell valencià, sinó també a nivell estatal i internacional», en referència als treballs d'Argentina o de França que s'han presentat en les dos edicions del premi.

Implicació del comerç i de la gent gran

Els comerços de Benicarló s'han volgut implicar en la promoció del llibre i han col·locat en els seus aparadors un exemplar del llibre, que se sortejarà entre els clients de l'establiment. A més, aprofitant la temàtica de l'àlbum, la Regidoria de Cultura encetarà una sèrie de col·laboracions amb l'Associació de Familiars d'Alzheimer de Benicarló i amb el Club de la Tercera Edat per tal d'organitzar activitats conjuntes amb els centres escolars i crear així sinergies positives tant per als xiquets com per a la gent gran.

«El que ens interessa al final amb aquest àlbum -ha dit Josep Barberà- és, per una banda, ajudar a pares i xiquets a afrontar un tema tan delicat, i d'altra banda, aconseguir que els primers lectors puguen apropar-se a aquests tipus d'històries. I crec que, en aquest sentit, s'està fent molt bona feina des del Premi d'Àlbum Il·lustrat».

A més, la Regidoria de Cultura repartirà 20 exemplars de l'àlbum il·lustrat a cada centre escolar, ja siga per a la biblioteca de cada centre o perquè s'utilitze com a ferramenta pedagògica en les aules.

Nota de l'Ajuntament de Benicarló

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada