divendres, 6 de novembre del 2015

Poemes i il·lustracions que parlen de llet, pit, son, hormones, carícies, mirades i petons

Aquest dissabte es presenta a Vilamarxant el poemari il·lustrat "Versos y trazos, teta y abrazos", impulsat per l'associació Amamanta, grup en suport de la lactància materna, un volum que està rebent les primeres crítiques, com l'article que li ha dedicat el blog Apego, Literatura y Materiales respetuosos, qui l'ha definit com "una obra col·lectiva realitzada amb molta il·lusió i passió, el que es reflecteix clarament en els versos plens d'amor i il·lustracions molt tendres".

Tal com recorda, el projecte va sorgir d'un concurs que motivara la capacitat de transmetre la màgia de l'alletament mitjançant poemes i il·lustracions, obert a tothom. De la gran acollida s'hi va dur a terme una selecció, que és la que ha donat forma al llibre, el qual "reflecteix els sentiments dels autors i les autores que han viscut al llarg dels diferent moments de l'embaràs, el part i l'arribada del nadó, i especialment, l'experiència d'alletar".

És preciós veure el punt de vista de cadascuna de les dones les obres de les quals apareixen en el llibre: entre els versos afloren nadons i nens, les dificultats dels primers dies, les pors de les mares primerenques, l'orgull de ser font d'aliment i de tranquil·litat per als petits. Extremadament interessant m'ha resultat la visió dels homes sobre el "miracle" de la lactància materna, com font de nutrició, amor i creadora d'un vincle etern i màgic. 

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada