dilluns, 2 de novembre del 2015

El més consultat a Onadaedicions.com durant octubre

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes d'octubre.

FICCIÓ

1. Després del silenci. A pocs dies per a que coneguem els nous vencedors del Premi Ciutat de Sagunt, recuperem l'obra que va obtindre el guardó de narrativa a l'any 2010. Enric Lluch va composar magistralment una història dramàtica on els foscos secrets d'una família tornen al present a partir de la investigació del protagonista per descobrir qui era realment sa mare. Després d'una reeixida edició en la col·lecció Narratives, a finals de l'any 2013 es va reeditar tot obrint la sèrie Roja de Maremàgnum.

2. Quan truquen de matinada. Aquesta és una obra força semblant a l'anterior: guanyadora en Sagunt i reeditada en Maremàgnum, tot i que en aquest cas parlem d'una tercera edició. I és que la novel·la Salvador Vendrell ha enganxat crítica i públic amb una triple història ubicada en tres períodes clau de la València contemporània que es comuniquen i s'influeixen a través de les dècades.

3. El misteri de la capsa magnètica. L'escriptora reusenca Maria Lluïsa Amorós ens portava a la primavera d'enguany aquesta novel·la juvenil, en la qual un grup d'amics viuran una intrigant aventura per descobrir l'enigma que amaga la capsa de la senyora que hi viu a la casa més antiga del poble. Tot això succeïx a Eggiwil, un bucòlic poblet de la ruralia suïssa.

4. Versos y trazos, teta y abrazos. L'Asociación Amamanta, radicada a les comarques de València, té entre els seus objectius el foment de la lactància materna, i per acomplir-ho, va convocar un concurs de poesia i il·lustració amb les vivències de l'alletament com a lema. Mesos després, aplega aquesta obra que recull una selecció dels versos i dels dibuixos més destacats i que suposen un emotiu conjunt que celebra el vincle entre la mare i el nadó. El pròxim 7 de novembre el llibre es presentarà a Vilamarxant.

5. El Halloween de Muniatto. Pot agradar més o menys, però el fet és que Halloween ha aplegat per a quedar-se a ca nostra. Especialment entre els més menuts, qui són els que més xalen disfressant-se de personatges de temor i arreplegar dolços. Per a Muniatto, el xiquet creat per les Germanes Besolí basat en el conegut pallasso ebrenc, Halloween no és sinó una bona excusa per passar-ho d'allò més bé entre amics, fins i tot amb un que no és el que sembla.

NO FICCIÓ

1. Antologia de Joan Fuster. El professor Vicent Terol ha composat una antologia de textos fusterians que ha esdevingut referència per a l'estudi a les aules del pensament de l'intel·lectual de Sueca, motiu pel qual la podem trobar al més alt de l'escalafó. La selecció d'obres de Joan Fuster abasten l'ample ventall de la seua producció literària i assagística, amb una manifestant vigència dècades després.

2. Gaudir de la llengua. Vam encetar octubre amb la presentació a València d'aquest assaig que obre la sèrie Minor de la col·lecció La Nau. L'enginyer basc Karmelo Ayesta va escriure una obra en la que, de forma ben amena i didàctica, exposava els obstacles del dia a dia per viure plenament en la seua llengua al seu país, i a la vegada, oferia solucions positives i empàtiques per resoldre els conflictes. Ara aplega la traducció a la nostra llengua de la mà de Gemma Sanginés.

3. La pastisseria i la cuina de la garrofa. A aquest llibre només li manca el característic flaire a garrofa per esdevindre el millor ambaixador d'aquest producte ben nostrat que a poc a poc supera la creu d'haver estat un succedani en època de carestia i es reivindica com un ingredient saludable i saborós. La Fundació Alícia i un seguit de cuiners del territori ens mostren la gran versatilitat de la farina de garrofa en qualsevol àpat.

4. La cuina de Traiguera. Els receptaris de la col·lecció La Teca no són simplement receptes: són l'expressió de la identitat d'un poble i d'una gent a partir del patrimoni culinari. Així, en aquest llibre de Vicent Sanz i Rafael Gauxachs coneixem a fons la vila de Traiguera, la societat, la història i els costums a partir dels usos gastronòmics transmesos de generació en generació.

5. Alrededor del mar. Deu anys després del reeixit Vida de la gent de la mar, el benicarlando Agustín Fábrega tornava a escriure sobre la costa del Baix Maestrat, entre el Sénia i Alcossebre, amb l'extensió de les Columbretes. El llibre, publicat a finals de 2013, aplega temàtiques ben diverses: des d'un passeig pel litoral fins a la memòria dels mariners maestratencs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada