dilluns, 16 de gener del 2006

L'editorial Onada de Benicarló arriba a la xarxa

Onada edicions va néixer el juny de 2003 a Benicarló i des d'aquest gener es pot trobar a la xarxa. Explica Miquel Àngel Pradilla, un dels responsables del projecte, que l'editorial es centra en el territori del nord del País Valencià i del sud del Principat, el que serien les comarques de la diòcesi de Tortosa. Té la voluntat de fer d'anella d'enllaç per crear un trànsit amable entre ambdos territoris, a través d'una edició de qualitat.

Però Miquel Àngel Pradilla destaca la dificultat d'aquesta comesa: 'Som una zona condemnada a una certa marginalitat administrativa i estem molt allunyats dels circuïts comunicatius. Per això, una part important dels nostres productes van dirigits a la difusió i promoció patrimonial en sentit ampli: històric, arquitectònic, natural...'

Fins ara Onada edicions ha publicat una vintena de títols i ha obert vuit col·leccions. A més de les obres de difusió patrimonial del territori que es publiquen en la col·lecció 'La Barcella', i a la col·lecció Cruïlla, que edita monografies il·lustrades de pobles, també es pot trobar una col·lecció de narrativa, que fins ara ha editat dos premis convocats per l'Associació Cultural Alambor de Benicarló, i una col·lecció de títols infantils i juvenils dita 'La Feram', que fins ara ha publicat el llibre pòstum del castellonenc Vicent Marçà 'Quaranta-sis contes i un gelat'.
Entre els títols publicats destaca l'assaig també pòstum del científic de Vinaròs de prestigi internacional Alfred Giner Sorolla (1919-2005), 'Arran de mar', un assaig iconoclasta sobre l'agnosticisme i la relació entre ciència i religió, amb pròleg d'Oriol Bohigas, segons ha explicar Pradilla. També la història dels 20 anys de Catalunya Ràdio, 'El català en antena' de Daniel Casals i Martorell. També destaca la publicació dels números 17 i 18 de la revista Treballs de sociolingüística catalana del Grup català de sociolingüística.

Entre els projectes que s'estan preparant destaca la publicació d'una tesi doctoral de Victòria Almuni sobre la catedral de Tortosa, obra gràfica en tres volums; una història de Benicarló de mil cinc-centes pàgines en quatre volums feta per Juan Luís Constante; i, dins la col·lecció 'Biblioteca gràfica', és a punt de sortir 'Benicarló. Un passeig silent', amb aportacions de diversos autors locals. L'editorial té previst editar entre quinze i vint volums durant el 2006. La pàgina d'Onada edicions permet la compra per internet de tots els títols de l'editorial, ofereix la possibilitat de mantenir un contacte amb el lector enviant informació sobre les novetats, un fòrum, un llistat amb els llibres més venuts, una relació de títols per col·leccions etc.

Notícia publicada a http://news.vinaros.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada