El circuit de Papez és una via neural del cervell, involucrada amb la memòria i amb les emocions. I també és el títol del poemari de l'alzireny Toni Martínez, amb el qual va guanyar el Premi Vila de Puçol. Aquest divendres 27 de setembre a les 20 hores el presenta a la Casa de la Cultura d'Alzira, junt als també escriptors Manel Alonso i Josep Antoni Fluixà.
Després de mig any a les llibreries, com marxa "El circuit de Papez"?
Doncs la veritat és que no tinc la menor idea de com està funcionant el Llibre, suposo que en els propers mesos rebré informació de l'editor, quan m´informe de les vendes. Però espere, com tot, seran compres molt puntuals.
Per què pareix que hi ha dificultat en què el públic consumisca poesia?
Perquè és intrínsec a l'estil literari. La poesia és, per la seva mateixa naturalesa intimista, poc donada a la narració o al discurs. El lector de poesia és minoritari. És un lector que busca en les paraules la comprensió de les emocions i la bellesa.
El poemari va obtindre l'últim Vila de Puçol. Són necessaris els premis literaris per a la difusió de la literatura?
Absolutament. Sense els premis literaris ningú s'animaria a invertir en Poesia. És un gran suport per a la indústria del llibre. Gràcies als premis molts autors sortim a la llum.
Com veu el panorama del llibre valencià i en valencià?
Personalment, no ho veig malament, cada dia apareixen nous autors, i cada vegada més jovens. Crec que estem assistint al naixement d'una gran generació d'escriptors dels quals segur que algun va a despuntar.
Te prevista la publicació de nous poemaris?
Mai se sap. La poesia té el seu propi ritme creatiu, no es pot planificar, anem fent, però.
Aquesta entrevista s'ha publicat també al portal Tus Notícias de la Ribera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada