divendres, 14 d’octubre del 2011

"Piedra sobre piedra" es va presentar a Vilafranca

Dijous 6 d'octubre, Vilafranca va acollir la presentació del llibre "Piedra sobre piedra", un complet estudi de l'arquitectura de la pedra en sec a la vila de l'Anglesola, situada a la comarca aragonesa del Maestrazgo. El seu autor, Carlos Julian Rochela, un gran coneixedor d'aquesta localitat i de la riquesa que amaga aquest mode de construcció tradicional, va parlar de com la pedra en sec, amb la forma de les "casetas", han modelat el paisatge urbà i rural de la seua vila natal.

Avui en dia, tot i que els seu ús original cau en desús, encara en queden cinc-centes d'estes casetes repartides per tot el terme de l'Anglesola i esdevenen un reclam de primer ordre per al turisme rural. La presentació, emmarcada dins l'Agenda Activa de Tardor, va ser seguida per un bon nombre de vilafranquins i vilafranquines. I és que a l'altra banda del riu de les Truites, l'arquitectura de pedra en sec també s'ha convertit en tot un símbol. De fet, el proper cap de setmana, la localitat dels Ports rebrà la Trobada d'Estudi per a la Preservació de la Pedra en Sec.

Respecte a la presentació de Carlos Julián Rochela, es pot conèixer més de l'esdeveniment amb l'article publicat per Comarques Nord.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada