dimecres, 21 de novembre del 2012

Les Normes de Castelló i el "Viatge al país de Tombatossals", al cicle de conferències "El llibre, un plaer"


 El próxim dimecres 28 de novembre, el Cicle de Conferències "El llibre, un plaer", impulsat per Onada Edicions, celebra la seua segona presentació, de nou a les 19.30 hores a l'Espai Cultural Onada, ubicat als locals 3-5 de la Plaça de l'Ajuntament, de Benicarló.

Després de l'èxit de la primera conferència, "La comunicació i l'esport", que va oferir el mestre del periodisme esportiu Joaquim Maria Puyal, la següent intervenció arriba de la mà de Vicent Pitarch, reconegut filòleg i sociolingüista vila-realenc.

En aquesta ocasió, l'acte es divideix en dues parts. A la primera, "Les Normes de Castelló fan 80 anys", parlarà al voltant de l'efemèride que es compleix enguany, vuit dècades després de la signatura de les Normes de 1932, que van posar les bases de la normalització del valencià, i es recordarà a alguns dels seus firmants, així com a Pompeu Fabra i a Mossén Antoni M. Alcover, puntals en la llengua contemporània.

Tot seguit, Vicent Pitarch hi presentarà el seu darrer llibre, fet conjuntament amb Joan Montañés, Xipell. A "Viatge al país de Tombatossals" adapten i il·lustren el clàssic de Josep Pascual Tirado, del què enguany també hi té commemoració: es compleixen 75 anys de la seua mort, després d'haver deixat una de l'obra més simbòlica de Castelló. Ara, Pitarch i Xipell aporten una nova versió, dedicada especialment per al públic infantil. De fet, l'obra compta amb una guia didàctica de Joan Josep Peraire.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada